Friday, March 19, 2010

Pengalaman rakan-rakan siber yang telah menggunakan produk MGO


MELILEA GREENFIELD ORGANIC (MGO)

Disini saya kumpulkan sebahagian dari pengalaman rakan2 siber yang telah menggunakan produk MELILEA. Mohon kebenaran rakan2 semua utk menyiarkan pengalaman & cerita2 yang baik ini agar dapat dikongsikan bersama. Terima Kasih.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Saya ingat tak pernah ader topic mililea ni...saya juga minum mililiea ni...mula2 tak percaya jugak pasal product 'cuci perut/' ni..saya amalkan minum 2 kali sehari..saya ni x ikut 'pantang' dia - kena 'puasa' dari makan makanan berat seminggu..

1. minggu pertama, 2,3 hari rasa pening sikit, pastu perut sebu je...itu mmg simtom awal penyingkiran toksin..pastu kat tangan keluar biji2 kecil..gatal..mmg kalo banyak toksin, ia akan keluar ikut liang roma..buang air besar mmg senang & quantity nya banyak dari biasa.
2. minggu kedua & seterusnya..bila pagi minum pastu breakfast pun sikit aja..lunch makan 1/2 plate sbb cepat kenyang...
3. minum air banyak2 sbb tekak akan rasa haus saja.
4. yg best, bila timbang..dah turun 4 kg....dlm masa x sampai sebulan

Sekarang still continue makan....untuk kesihatan & kalo boleh nk shed pounds yg lebih nii

Kalo betul2 pantang - makan sayur, buah..kurang nasi (bukan x makan nasik)...mmg cepat bleh turun berat badan...

Satu lagi,,, dalam usus kita ni banyak mendapan yg melekat ..so kalo minum mililea...benda tu akan keluar dengan sendirinya...ader yg keluar panjangg...dalan beberapa kaki...itu yg bagus...sbb mendapan itu menghalang penyerapan zat2 makanan yg kita makan...so bila makan zat takder tp lemak je yg tinggal....tu yg perut boroi...

Sy mmg syorkan anda amalkan mililiea ni...mmg x ramai lagi kaum melayu yg tahu, makan & jual product ni....& ianya di jamin HALALLLLL


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heheh..tak silap aku tahun lepas pernah gak wujud topik Melillea nie..cuma agak kurang dapat sambutan..mungkin sbb produk nie baru nak berkembang...Tapi so far family aku dah amalkan minum melillea nie masuk 2 tahun..cth mak aku sendiri la nie tengah pakai product skincare dia..so far mmg alhamdulilah..aku la nie yg termampu cuma minum melillea jerk arr..bab skincare nnt arr dulu...

La nie aku tengah tunggu result sepupu aku..dia guna skincare melilea jugak..problem dia mmg teruk..sbb dia resdung..then muka dia penuh dengan jerawat...la nie dia tengah minum melilea...mmg masa start minum tu..keluar semua jerawat..mmg muka dah macam udang kena bakar..merah sangat..bengkak pun yerk..lepas abis satu botol..jerawat dia dah kurang..dia guna lak skincare..mmg dah nampak kesan..yang tinggal cuma jerawat lama jerk...jerawat baru dah tak der tumbuh lagi..

Aku lak la nie stop dulu arr minum melilea..sbb aku pregnant..sebenonya org pregnant mmg digalakan minum..tapi aku rasa mcm malaslah pulak..tekak nie mcm tak mau telan..heheh..yg dok abiskan melilea cik abang aku ler..alhamdulilah..naik dah badan dia sejak dia minum melilea nie..tu yang bagusnya produk nie..bukan jerk untuk kuruskan badan..tapi naikkan berat badan pun boleh...

Masa firts time aku minum melilea nie..mmg nampak sangat toksin tu keluar masa kita tengah membuang..erk..aku nak cite kat sini..karang ada lak yg loya tekak..heheh..tapi mmg macam buang jelly tau..heheheh......cikgu taska"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Product ni memang bagus. Dah terbukti bila mak sedara ummie yang selama 5 tahun jalan pakai tongkat, sekarang ni dah boleh jalan without tongkat. And dia siap tolong bawak orang panjat gunung lagi. And now mak ummie yang ada diabetes plak tengah try. So far dia kata mmg ok, bila buang air besar tu memang lawas dan rasa perut macam bersih. Tapi tu la kena pantang sikit la........ummie_76"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Hi All

K.Long dah pernah cuba dan baru abishhhhhh sebotol......
Pemakanan nih..diperbuat drpd 99 jenis sayur-sayuran...
Diorg ader ladang sayur2an sendiri bg menghasilkan menda alah nih?br /> Menda nih jenis serbuk... nak mkn kena bancuh ngan air sejuk dan digoncang dlm "shake glass" tuh.. mix ngan diorg nyer serbuk soya.. BESH.. :mll:

Kebaikan nyer .. mcm yg miau habaq tuh la..selain dr cantikkan kulit.. utk balance kan berat badan.. yg mana kurus jadik gemuk skit.. yg mana gemuk..dikuruskan skit...
Penyakit2 lain pun boleh diselamatkan kalau diamalkan..
Dan yg best..kalau sesapa buat puasa Melilia?segala jenis kekotoran yg lekat tepi usus akan keluar.. dlm bentuk panjang2 , sebijik bentuk rupa usus.. ekkekeke :bgrin:
Pengalaman. Ehmm.. yg nih payah skit nak citer, sbb k.long mkn tak konsisten.. sbb bg peluang kat mak + adik. Adik k.long mkn.?esok tuh terus buang air besar berdarah?Lupa la apa punca kalau jadik mcm nih?sbb masa kita nak beli, dealer akan bg satu table?Kalau mkn Melilia nih, ader kesan nyer dan akan bgtau punca terjadi nyer gitu..
(korang paham ke nih??)

Citer pasal puasa Melilia? 5-7 hari Cuma mkn menda nih jer.. tak kisah.. 5..6 kali bancuh pun tak per.. sbb menda nih betul kenyang.. J
Iśäčllah, within that week, bila korang buang air besar tak kuar mcm biasa tuh.. dia kuar panjang2 mcm usus..
Mak kita dah terkena.. tapi dia tak puasa pun, may be sbb dia mkn tak byk dan minum air byk?br />
Pengalaman aku sendiri.. lawasssssssssssssss, tidoq lenaaaaaaaaaa.. tang kulit tuh.. kalau mkn hari2 aku jamin 100% boleh cantik.. sbb makcik aku dah ambik 2 bulan , alhamdulillah kulit dia dah byk improvemen, sedang kan dia tak pakai apa2 skincare..

Harga plak.. sebotol kurang dr RM 200 gitu (Melilia Organik + Soya + shake glass) , tapi yg nih aku dpt harga ahli sbb kawan aku jual.. Mkn nih utk sebulan..
Tapi kalau nak abiskan dlm 2 minggu pun tak perrrrrrrrrrrrr ....K Long"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"sekarang ni siti memang dok makan greenfield organic + soya ni.. mula-mula makan memang tak best, siti pun tak lalu.. but now.. dah jadi makanan asasi siti.. siti kalau lapar makan benda ni je.. for breakfast, lunch, mlm dan semua la.. dulu berat badan siti 92kg skang ni dah turun 56kg dah.. best memang best sangat.. kalau betul betul amalkan benda ni tanpa makan nasi boleh turun 6-10kg dlm masa 1-2minggu je.. ni pun husband yang syorkan kawan dia jual.. memang puas hati sangat.. bila makan benda ni rasa kenyang je.. ikut apa yg diberitahu pd siti, kalau kita ambik benda ni je tak makan nasi ke atau apa-apa yang lain, kira dah ok dah.. sebab produk ni dah cukup semua protein yng badan kita perlu.. so makan benda ni je pun dah ok.. tapi pada yang baru nak cuba rasanya jgn la terus makan benda ni aje.. kang tak tahan pulak......Siti Fatimah"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"kita makan nie dulu sebab n radiantkan kulit kita sebab teruja tengok ader seorang makcik tu dr muka berjeragat ..hampir 5 bln consume jeragat dia beransur kurang macam tak caya gak....saya amik ngan soya n shakes..so cepat kenyang n nielah breakfast saya ..kalau terlupa nak amik kuih atau breakfast aper...tak per sebab nie dah membantu lagipun saya ader gastrik tu pasal amik ngan soya....
memang lawas sesangat najis tu kalau badan kita banyak toksid najis yg kuar 2-3 minggu warna hitam pastu baru dia bertukar ker warna keemasan...
macam saya masa amik nie badan cepat berpeluh...n muka pun susah nak naik jerawat...cubalah..kalau nak boleh pm kita....ct_arter"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"okay liz nak cerita pasal makcik ipar liz di perak tu.. Dia tu hitam manis.
Skrg bila jumpa.. Wowwww... cerahnya.. is not because of skincare pemutih..Bukan muka shj putih tapi the whole body cerah..Liz tanya dia pergi lulur atau mandi susu ke apa ke.. Dia kata tidak.. Dia makan MILELIA ni....Mixed_chinese"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"dah pernah guna dah produk ni.. memang bagus especially for sesiapa yang ada constipation. tapi mesti kena minum air banyak at least 8 glass klu ambik sekali sehari.complexion pun akan lebih cantik dan klu nak diet blh gunakan this product sebagai ganti food....fhanem"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"mula2 makan pun tak pergi toilet gak, rasa perut penuh sangat.. mula2 takut gak sbb slalunya setiap ari mesti pergi toilet. Tapi bila dah baca pamphlet melilea baru tau kalo sebelum ni ada sembelitt mmg normal la kalo makan melilea tak pergi toilet dalam 72 hours. Kira kita boleh terus minum, tapi kalo after 72 hours pun tak pergi toilet lagi maybe ada problem lain, such as tak minum cukup air kot.. Cuba la bnyk'n minum air and buah..Lepas dah sminggu makan pun BudakCewi cuma pergi toilet selang 1 hari, tapi sekarang after more than 2 weeks, dah ok la.. bleh kata tiap2 ari, ada ari siap 2-3 kali lagi ........BudakCewi "

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"wanita dan kecantikan ibarat romi dan juli..hehe
gulie dah ambik melilea organic nih dah nak abis 2 botol..tu pon niat memule nak try skincare dier sbb member n akak dier pakai kulit dah glowing cantik sgt..bersih jek..pastu mase belek2 katalog akak member tadi (agen melilea) berkenan la plak dgn organic tuk kuruskan bdn sbb gulie ni dahjd montel lepas abis skolah sesuai la ngan nick gulie nih.lagipon pek percubaan skincare dier pon dah rm3++.lari budget...hehe.nak amalkan melilea nih ade carenye..takleh men belasah jek..memule ambik tu kene pantang takleh makan nasik selame paling kurang 2 minggu..pastu elakkan makan ayam..sbb dier kate ayam membantutkan proses penghadaman.mase rayer pose ritu ramai tego gulie kate nampak laen..nampak bersemangat dan berseri jek..tu gulie lom pakai aura seri lagi tuh..hehe..tp btol kulit jd cerah..bukan kat muker jek tp seluruh body..lagi satu..kite takleh nak harapkan keputusan yg drastik utk kurus sbb lemak yg dah lama bertempek kat body kite nih perlukan mase gak utk dikeluarkan..biar lambat asalkan selamat..tp tanak la lambat sgt.hehe .........gulie"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Macam Suka2 satu hari 3x. (Pagi, ptg & mlm - 1 skopt + 3 skop soya). Kesannya cepat nampak pd. Suka2. Minggu ke 2 kawan2 dah perasan tentang kulit muka Suka2. Hari ke4 guna produk ni, bila jumpa Mr. T. dah keluar dah..bendah yg. bertali2 tu. (Yg macam dlm gambar tu...). Budakcewi macam mana? Bila jumpa Mr. T tiap2 pg. ada keluarke...benda2 panjang tu....Tapi masa 3 hr. pertama tu..Suka2 tak mkn. nasi, ayam, daging cuma mkn. buah & sayur aje....minuman bercaffein Suka2 & minum langsung.
Kira berpantang jugele.....

Sekarang ni...dah 3 minggu++ dah Suka2 guna. Perubahan yg. dapat Suka2 rasakan ialah rambut & kulit semakin lembut & gebu. Hitam2 yg. kat celah peha tu..dah semakin cerah.:malu::malu: Memang ketara betul le yg. ni... )Cuma kat muka tak leh bagi testimonia , sbb sunburn:kant::kant:hu..hu..hu...Itulah akibatnya mandi laut sampai tak sedarkan diri.

Kawan2 Suka2 kat. office ni...pun dah mula guna produk ni... Minggu lepas terus 5 org. beli produk Melilea ni.... seronok betul Amoi yg. jual tu....tersenyum dia kat Suka2."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------"tigger 

start makan melilea nie masa lepas bersalin.. result dia memang dahsyat... perubahan yg ketara ialah berat turun 15kg, muka berseri2, kulit cantik and paling best senang buang air besar..

memang memula tu susah nak telan tapi tigger campur ngan jus mangga.. jadi sedap lak.. lagi satu, kalau boleh jgn campur ngan air suam, campur ngan air sejuk, dia tak de la cepat sgt membeku..

skrg nie tigger dah consume 10 botol dah and muka tigger pun dah kurang bintik2 hitam tu.. harga memang mahal tapi rasanya berbaloi sbb kita mkn makanan berkhasiat and tak de chemical.. kengkawan tigger kat ofis pun dah ramai yg makan melilea nie.. mak tigger yg ada kencing manis pun mkn jugak coz dia pun boleh jadi ubat kepada byk penyakit......tigger"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"actually cantique memang amalkan produk organic ni...so far banyak kesan yang boleh di dapati..antaranya...kulit makin cerah coz die kurang kan bintik2 hitam..selain tu jugak berat badan berkurangan bukan disebabkan die makanan khas untuk slimming cuma die boleh kurangkan dari segi pembuangan bahan2 toksik yang badan kita tak perlu so badan jadi ringan then boleh dijadikan supplement food sekiranya tak de mase nak breakfast , lunch atau dinner...boleh di ulang2 meminumnyee dan sekiranya mulut terasa lapar makan jambu....pasti akan rase kenyaangg...cantique juga aderr ikut terapi berpuasa untuk mendapatkan hasil yang cukup berkesan.... cantique"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"noryn pun dah try. hr sabtu ni cukup 2 minggu mmg best, esp bila pegi toilet. few days yg mula tu, mak aii.. sori la kalau ada yg rasa disgusting, just nak share experience.. mmg la bertali-tali. gelap je warna and a bit smelly:puke:
tp now dah ok. bdn pun rasa ringan sikit. noryn mkn 2-3x sehari,1 scoop sekali mkn campur dgn 1 sudu mandarin sunquick. tp tekak noryn ni jenis ok,
kekadang campur air masak je minum. mkn, noryn pantang nasi, ayam & daging. tapi turun ke tak berat tak tau la, after saturday ni baru nak timbang. hopefully turun la sbb dah lama sgt membesar..noryn"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Bukan sbb nak kurus baru pantang. Fungsi utama melilea ni nak buang toksin dalam badan. So slalunya kalo kita nak proses buang toksin/detox berkesan at an optimum level kita kena puasa yg macam suka2 bgtau tu.. Bukan berpuasa dalam jangka masa yg panjang cuma beberapa hari mcm di suggest kat atas. Bila kita tak makan benda2 yg dilarang time berpuasa, badan boleh la tumpukan kat keja2 pembuangan toksin yg dah terkumpul dalam badan kita bertahun2 lamanya, sebab tu yang kluar abeh suma tali2 yg macam diceritakan kat atas2 Tu suma dari dalam usus kita, segala sisa2 yang terkumpul sebelum nih yang termiss dinyahkan bila jumpa mr.T, hehe..(ni penjelasan secara bahasa pasar je la, BudakCewi pun tak tau detail sangat, tapi ni la yg ringkasnya.) Slalunya berat badan yg turun minggu pertama tuh adalah water loss.. Kan sesetengah orang, dalam badan ada banyak air terkumpul, tapi sesetengah org yg berat badan dia lebeh lemak dari air so berat badan yg turun tak la drastik sangat.. Kalo dah abeh puasa 2-3 hari, go on la makan macam biasa tapi kalo nak go on turun berat badan/nak lagi slim, control la makan then baru la berlaku proses turun badan yg btul, bukan dah water loss tuh tapi yg hilang lemakla sebab kita jaga makan kan ..Melilea tu kita trus consume becoz it will helps us eliminate toxin dalam badan dalam j/masa yg panjang, sembuhkan sakit, sihatkan badan kita, yela dah buang toksin 3 ari, tapi tetiap hari pastuh makan plak mknan yg suma ada chemical, so toksin akn sentiasa dalam badan kita. Yang jadik kulit cantik, glowing suma tuh sebab toksin dah takder/makin berkurangan dalam badan la..Baru kulit jadik cantek

Kalo tak mampu nak try Melilea lagi, try la detox sendiri. Ikut puasa yg suka2 citer kat atas cuma takder Melilea jer dalam menu, cuma makan buah, sayur and air jer utk 2-3 ari, InsyaAllah toksin akan dikeluarkan jugak tapi takder la dalam j/masa panjang effect pun tak sehebat Melilea la. Detox sendiri2 ni disarankan setahun sekali kalo tak silap.. Penah baca kat satu website.. Tu je la penjelasan....budak cewi"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"aku mkn dah masuk 3 bulan....berat bdan makin turun....kulit bdn makin halus...kulit muka makin licin n gebu....aku mkn 3 kali sehari....pagi utk breakfast...tgh ari utk lunch....mlm utk dinner...so takyah mkn makanan lain yg berat2....kalau lapar sgt...baru ler mkn ala kadar jek....atau mkn buah.

dah turun lebih 5 kilo...best nyerrrr...huhuhu.....Jelita"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"last two weeks my cousin got married...so jumpa lah makcik2 and pakcik yang dah lama tak jumpa sebab everyone is b usy so susah lah nak jumpa..ada function baru boleh jumpa...to cut a long story short there's this makcik of min memang ada jumpa dia not long ago...the last time nampak dia 2 months before..i was so terkejut nampak dia...her face glows and she looks very the radiant and then muka has no visible pores very the licin..when her daughter stands next to her (18 yrs old) nampak like sisters walhal my makcik tu dah masuk 44..so i tanya dia makan apa..dia kata dia dah mula makan meliliea...

and then....i pegi lah citer2 with my other aunty dekat dapur...they were talking about this particular product...lepas tu dont know how tetiba cakap pasal meliliea...she said she bought the product lah pas tu the husband ikut minum sama...tak berapa lama my aunty heran husband nampak kurus perut dah kempis kulit dah cantik..she said her kulit nak menegang and toned ...

and then kat sekolah (aku cikgu) ada lah makcik ni memang relative lah jugak...dia tanya i my mum guna produk apa sebab nampak makin lama makin radiant and muda like 40 years old but actually she's 57..i cakap lah dia makan melilea..she terus nak masuk member and beli one big bottle..dia kata tak kisah berapa asal nampak sihat and cantik...ye lah dia pun dah nak pencen...

so all in all...Melilea ni memang besssssstttt sangat ... i baru guna sebotol dah nampak kesan yang amat ketara...hari tu jumpa my fren yang dah lama tak jumpa..terkejut beruk dia nampak i...dia kata nampak 10 tahun muda...bangga nya...so lepas ni nak terus je makan melilea ni...sebenar nya masa nak jual kat sekolah tu bukan lah berhajat nak dapat income...tak terlintas pun...tapi nak kengkawan nampak cantik and muda and sihat...sekarang ni pun dah tiap hari bawa melilea pegi sekolah cos ada je orang nak...

korang...cuba lah... ..takpe lah beli Melilea mahal sikit tapi untuk sihat and cantik jugak kan...you'll feel good about yourself...Sunnybanks"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comments:

  1. Fuyyo,.. baru tiga hari saya amalkan produk ini dh rasa lain kulit saya rasa mcm gebu dan licin,.. apatah lg klu saya gunakan produk ini dlm dua ke tiga bulan mesti amat ketara kulit dan berat bdn saya,.. kini saya makin bertambah yakin untuk gunakan produk Melilea ini,. sebelum ni saya pernah guna macam2 produk tapi tk berkesan,.. tapi dgn Melilea memang lain dari yg lain. Terbaik!

    ReplyDelete
  2. Tahniah yer!!!....saya pon telah mencuba...memang sangat berpuas hati walaupon harga dia mahal sket....

    ReplyDelete