Saturday, March 13, 2010

ORGANIC SOYA DRINK


Melilea Organic Soya Drink Kacang soya yang digunakan adalah berasal dari Hei Long Jiang, China yang terkenal di seluruh dunia kerana menghasilkan kacang soya yang paling berkualiti. Kawasan ini mengandungi tanah yang bebas subur, sumber air dan persekitaran yang bebas daripada pencemaran serta kesesuaian cuaca yang terbaik dapat menghasilkan kacang soya yang bermutu.


Nilai-nilai Nutrien dalam Kacang Soya
- Tidak Mengandungi kolestrol
- 11 kali lebih tinggi kandungan protin
- 3 kali lebih daripada telur & 1 1/2 kali lebih daripada keju
- Protein Tumbuhan lengkap yang diperlukan oleh tubuh
- Mengandungi 3 kali kalsium yang berlebihan.
- Memberikan lebih banyak kalsium dan pada masa yang sama mengekalkan kandungan kalsium dalam badan bagi mencegah osteoporosis.

SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR:


Bayi
Sangat Sesuai bagi bayi yang mempunyai masalah sistem pencernaan dan alergi terhadap susu lembu.
Kanak-kanak
Membekalkan nutrien kepada kanak-kanak untuk meningkatkan daya ingatan serta meningkatkan pertumbuhan fizikal badan.
Wanita Hamil
Memberikan nutrien yang mencukupi seperti kalsium dan protein kepada fetus dan bayi.
Golongan Remaja dan Pertengahan Umur
Membantu mengawal pasras kolestrol serta memberikan nutrien yang menyeluruh.
Warga Tua
Memberikan tenaga dan mempertingkatkan kesihatan.

Kandungan: Kacang soya organik, sukrosa dan maltosa

Cara penggunaan:
Campurkan 3 atau 4 skup serbuk kacang soya ke dalam 250 ml air suam atau dingin dan dikacau rata.

You may also mix 2 scoops Melilea Organic Soya Drink powder with 1 scoop of our best selling product, Melilea Greenfield Organic for a ultimate natural health drink.

Kenapa MELILEA soya paling terbaik ? Yang membezakan antara soya yg berada dipasaran. Walaupun anda menyediakan kacang soya segar di rumah, anda tidak dapat menyamai Kualiti susu soya yang berasal dari Heilongjiang.

1. Di perbuat dpd kacang soya organik berkualiti premium dari Heilongjiang,China Heilongjiang china terkenal dgn alam persekitaran, sumber air serta kawasan tanah hitam yg bebas dpd pencemaran.

2. Iklim yg sesuai untuk penanaman kacang soya menyumbang kpd penghasilan kacang soya yg bermutu. Untuk mendapatkan kacang soya yg berkualiti premium, setiap 100 biji kacang soya mesti mempunyai berat antara 22-24g, mengandungi lebih dpd 34% protin dn kurang dpd 14% air.

3. Di proses dgn menggunakan teknologi yg tinggi. Nutrien asal kacang soya di
kekalkan dgn baik,tanpa penambahan sebarang perasa tiruan, pewarna tiruan atau bahan pengawet

4. Diperbuat drpd kacang soya organik tidak terubahsuai secara genetik (non GMO)

5. Kulit ditanggalkan untuk mendapatkan citarasa yg enak. Tunas dibuang sebiji demi sebiji

6. Kacang soya terkenal dengan nilai gizinya yang kaya. Merupakan "protein lengkap", dan merupakan salah satu makanan yang mengandung 8 asid amino yang penting dan diperlukan oleh tubuh manusia.

7. Tidak seperti makanan lain yang mengandungi lemak dan tidak dapat dicerna, kacang soya tidak mengandung kolesterol, mempunyai ratio kalori yang rendah dibandingkan protein dan bertindak sebagai makanan yang tidak menggemukkan bagi penderita obes.

8. Kacang soya juga mengandung kalsium, zat besi, potasium, phosphorous, dan vitamin B kompleks. Merupakan salah satu yang mengandung protein tinggi, makanan berkalsium tinggi dipasaran, kacang soya juga unik kerana bebas dari racun kimia.

9. Di perlukan teknik unik untuk mengupas kulit kacang dan pucuknya, supaya hanya 45% daripada kacang soya tersebut digunakan, dan sisa 55% lagi yang sebenarnya racun dan tidak berguna dibuang. Oleh sebab itu, kacang soya Heilongjiang lebih baik dan mengandung protein 16% yakni lebih tinggi



Nilai Nutrien KACANG SOYA

di atas sebiji kacang soya:-
18% asid lemak poll tak tepu
38% protein soya
15%karbohidrat
15% fiber
fitonutrien - lecithin, isoflaon dan saporin
mineral semulajadi -kalsium, magnesium, besi, fosforus, potassium, selenium dan zink

1. Kacang soya mempunyai skor asid amino yang di perbetulkan dalam
kebolehcernaan protein (PDCAAS) tertinggi iaitu 1.0. Ini bermakna protein kacang soya mempunyai profil protein yang lengkap dan merupakan sumber protein terbaik untuk menggantikan protein daging.

2. Kalsium boleh meningkatkan kepadatan dan kekuatan tulang untuk
mencegah penyakit tulang rapuh (ostoporosis)

3. Isoflavon dpt mengurangkan paras kolesterol dan dapat mencegah kanser

4. Kacang soya dpt membekalkan vitamin yg bermanfaat spt vitamin B,D dan E

5. Lesitin soya dapat mempertingkatkan fungsi sel sel otak, serta mencegah penyakit Alzheimer(nyanyuk)


- bertenaga
- menguatkan sistem imun
- melindungi jantung
- bebas dr kolesterol
- khasiat sama spt susu ibu
- menguatkan tulang
- mengurangkan tekanan darah tinggi
- free laktosa - sesuai utk orang yg alah dgn protein susu lembu
- khasiat lebih dari protin lembu
- Untuk penderita gastrik susu soya Melilea adalah yang terbaik dari susu protein yang lain.
- Masalah sebu perut oleh angin juga dpt dihilangkan dgn segera
- Untuk yg menjaga diet, susu soya Melilea boleh mengenyangkan
- Untuk ibu yg menyusu, pengambilan soya dpt menambah air susu ibu.
- Untuk penderita thyroid , soya dan organiknya dpt menghilangkan keletihan, resah, - kebengkakan di leher akibat thyroid

2 comments:

  1. Sehari berpa kali blh mnum soya ni?? Blh ke ambil 2 hngga 3x sehari?

    ReplyDelete